Etkinliklerimiz

8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ LİSE ZİYARETLERİNDE

8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ÜST EĞİTİM KURUMLARININ TANITILMASI KAPSANMINDA SİLVAN İLÇESİNDE BULUNAN LİSELERE GEZİ DÜZENLENDİ.

Devamı

ÇOCUKLARDA DUYGU DÜZENLEME

Ergen ve çocuklarda kendini sağlıklı bir şekilde ifade etmek için bireyin kendi duygularını tanıması ve bu konuda  ebeveynlere düşen sorumluluklar.

Devamı

OTİZMİN FARKINDAYIZ !

 Birleşmiş  Milletler  tarafından    "Dünya  Otizm  Farkındalık  Günü" olarak  ilan  edilen  2  Nisan  tarihinde    ve  Nisan  ayı  boyunca  "Otizm  Farkındalık  Ayı'' çerçevesinde tüm dünyada otizm spektrum konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu  doğrultuda  2  Nisan  Dünya  Otizm  Farkındalık  Günü  münasebetiyle  okulumuz öğretmen ve öğrencileri Otizme Farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiler. OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL, FARKINDALIKTIR!

Devamı

RAMAZAN AYI

Öğretmenlerimiz tarafından Ramazan Ayı'nın önemini belirten pano çalışması yapılmıştır.

Devamı

OKULUMUZDA DÜZENLENEN BEYİNLER KAPIŞIYOR ADLI SATRANÇ TURNUVAMIZ BAŞLADI !

           20.12.2023 tarihinde duyurusunu yaptığımız ''BEYİNLER KAPIŞIYOR'' adlı satranç turnuvamız başladı. Tüm öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya ilk önce her sınıftaki öğrenciler kendi içinde yarışacak. Daha sonra her sınıfın sampiyonu kendi kademesine denk şubedeki rakibiyle eşleşecek. Son aşamada da 5. 6. 7. ve  8. sınıfların şampiyonları çeyrek finale kalacak. Bu etapta da 5. ve 6. sınıfların şampiyonları kapışıp, biri finale çıkacak ve 7. ve 8. sınıfların şampiyonlarının galibiyle final oynayacaklardır.

Devamı

6.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ORTAK SINAVDA !

6. SINIFLARA YÖNELİK YAPILAN TÜRKİYE GENELİ TÜRKÇE - MATEMATİK ORTAK YAZILI SINAVINA OKULUMUZ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KATILIM SAĞLADILAR.

Devamı

8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN SORU ÇÖZÜM ETKİNKİKLERİ

Branş öğretmenlerimiz tarafından 8. sınıf öğrencilerimizi LGS sınavına hazırlamak için soru çözüm etkinlikleri yapılıyor.

Devamı

OKUL TOPLUMU VE OKUL İKLİMİ ETKİNLİKLERİ

Okulumuz; gerek öğrencilerin gerek öğretmenlerin  gerekse de velilerin bir araya gelip sosyalleşmesini, bütünleşmesini  okul iklimi açısından önemli görmektedir. Okulumuz, okul iklimi ve paydaşlarla işbirliğini artırmak için birçok sportif, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinlikler-faaliyet düzenler. Bu faaliyetlerle eğitim-öğretimin daha sağlıklı ve işlevsel olduğunu düşünür. Bu amaçla 5-23 Mayıs tarihleri arasında okul öğretmenlerimizden Selahattin AĞAÇ koordinesinde okulumuzda öğrenci-öğretmen -okul idaresi ve velilerin dahil olduğu birtakım etkinlikler(sportif, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinlikler) yapılmıştır. Kurum içinde veliler de işin içine katılarak voleybol, futbol, satranç turnuvaları, ebru sanatı  vb. etkinlikler düzenlenmiştir.  Bu etkinlik ve faaliyetler sonucunda okul ikliminin daha samimi olduğu ve paydaşlar arasında işbirliğinin arttığı gözlenmiştir. Bu durumda eğitim-öğretim sürecine pozitif yansımıştır.

Devamı

NİSAN AYI ŞİİR FESTİVALİ

Okulumuz, sanata, edebiyata önem veren kültürünü şairini-şiirini taşıyan ve yaşayan bir gençlik yetiştirmeyi temel misyon ve vizyonunun bir parçası olarak görür. İlkesel duruş üzerine çocukların yetişmesi için sosyo-kültürel bir çerçevede eğitim-öğretim etkinlikleri düzenler. Okulumuz bu ilkesel duruşla öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirir. Bu amaçlarla okul Türkçe Öğretmeni Faris ŞERİFOĞLU ve İbrahim Halil SAGUN hocalarımız 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında 8.sınıf Türkçe derslerinde, sınıflarda  ''Şiir Festivali'' düzenlemişlerdir. Bu festival sonrasında öğrencilerimizde şiirsel bir duyuş ve estetik oluşmuştur. Ayrıca edebiyatımızda yer edinmiş şiir ve şairleri tanıma isteği oluşmuştur; şiir yazma, ezberleme edebiyata yakınlık duyma gibi eğilimler de görülmüştür.

Devamı

LİSE VE MESLEK TANITIMLARI

Okulumuz rehberlik çalışmalarını eğitimin bütünlüğü açısından oldukça önemli görmektedir. Öğrencilerin yarını oluşturan mesleği severek ve bilerek tercih etmesi ve buna yönelik bir üst kuruma yönlendirilmesi okul rehberlik faaliyet hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerin mesleki rehberlik faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Cahide HAMZAOĞLU, Hacer Asma TAYIK ve İbrahim Halil SAGUN koordinesinde ,05 Mayıs-11  Mayıs 2022 tarihleri arasında ilçemiz liselerine (Silvan Anadolu lisesi, Türk Telekom Kız AİHL, Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik lisesi, Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi vb.) geziler düzenlenmiş, meslek liseler ve diğer liselerinin tanıtımı yapılmış, yerinde görerek mesleki rehberlik tanıtımı sağlanmış, alan bilgisi kazandırılmaya çalışılmış ortaöğretime yönelik ilgi ve hazırbulunuşluk oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca  ilçemiz RAM kurumundan ve ilgili liselerin tanıtım ekiplerinden de  destek alınarak öğrencilerimize lise/meslek tanıtımı online olarak da yapılmıştır. Bu mesleki çalışmayla öğrencilerimizde gözle görülür bir şekilde üst kuruma geçmeye hazırbulunuşluk seviyelerinde bir artış , mesleklere- liseye bir merak ve dolayısıyla da akademik başarılarında bir artış gözlenmiştir.

Devamı

OKUL TANITIMI

OKULUMUZU TANITMAK, VİZYON VE MİSYONUMUZ ANLATMAK VE OKULUMUZA ÖĞRENCİ KAZANDIRMAK AMACIYLA İLÇEMİZDEKİ İLKOKULLARI ZİYARET ETTİK.   zİYARETLERDEN KARELER

Devamı

HACİVAT VE KARAGÖZ İLE OKULA BAŞLAMAK

OKULUMUZ PANDEMİ NEDENİYLE ÖĞRENCİLRİNDEN AYRI KALMANIN BURUKLUĞUNU 7 HAZİRAN TARİHİNDE TEKRARDAN YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇEREK GİDERMİŞTİR. ÇOCUKLARIMIZI  GELENEKSEL TÜRK GÖLGE OYUNUNDA ÖNEMLİ BİR YERİ OLAN HACİVAT İLE  KARAGÖZ ETKİNLİĞİ İLE OKULA OLAN ÖZLEMLERİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK. ETKİNLİKTEN KARELER...

Devamı

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM LGS'YE YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ YAPILAN TOPLANTI

8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR EŞİĞİ GEÇTİKLERİ ÇİZGİ OLAN LGS 'Yİ DEĞERLENDİRMEK, ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VELİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA ÖĞRETMENLER ZOOM ÜZERİNDEN LGS'YE  HAZIRLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTIK...

Devamı

FİDAN DİKME, PEYZAJ VE AĞAÇ BAKIMI ETKİNLİĞİ

DOĞAYI SEVİYORUZ, AĞAÇ DİKİYORUZ

Devamı

OKUL DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

OKULUMUZDA CORONAVİRÜS( COVİD-19) ADLI SALGIN HASTALIĞA KARŞI 16.03.2020 TARİHİNDE  DEZENFEKTE İŞLEMİ YAPILMIŞTIR. BU ÇALIŞMADAN KARELER...

Devamı